Vrije expressie

  • Roy Ruepert / Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

“De beelden die ik maak ontstaan vanuit spel. Ik bouw het beeld op een intuïtieve manier. De thema’s in mijn werk komen vaak rechtstreeks uit mijn kindertijd. Zeemeerminnen, dieren en popsterren spelen een rol om mijn gedachten over educatie en kunst uit te beelden. Ik reageer zo op de, naar mijn idee, te pretentieuze en hoogdrempelige kunstwereld. Deze kritiek laat ik zien door me met mijn beelden op het grensgebied tussen knutselen en kunst te begeven. In mijn visie over kunstonderwijs en in mijn beeldende praktijk staan experimenteren, spelen, onderzoeken en maken centraal. Het draait om vrije expressie; niets moet, alles mag! Zo ontwikkelen leerlingen een vernieuwende blik op kunst, de wereld en zichzelf.”

 

Film: Inge Meijer (Lichting ’12)
Muziek: Max Ligtenberg (student MediaMusic)

 

www.ingemeijer.nl

Docentopleidingen