Vocht

  • Elénie Wagner / Muziektheater

Elénie Wagner (Muziektheater) studeerde af met de voorstelling VOCHT.
“Ik heb me laten inspireren door het album Celestical circle van Marylin Mazur. Samen met een componist en arrangeur hebben we deze muziek omgeschreven tot instrumentatie voor negen muzikanten. Ik wilde met een band van deze grootte samenwerken omdat ik een brede klank zocht die zowel sferische als ook directe, krachtige muziek kan weergeven. De muziek zorgt er voor dat het publiek vanaf het begin meegaat in een nieuwe verhalenwereld.

 

Feuchtgebiete

De emotionele lijn van mijn stuk is gebaseerd op de Duitse roman “Feuchtgebiete” van Charlotte Roche. Het vertelt op een schaamteloze en toch zeer kwetsbare manier het verhaal van een jonge vrouw die haar lichaam en alles wat daarbij hoort tot in het uiterste aan de lezer presenteert. Deze roman heeft in Duitsland voor veel ophef gezorgd. Het leek me een uitdaging deze gevoelens op een net zo krachtige manier ten tonele te brengen zoals ik het zelf heb ervaren tijdens het lezen van dit boek. Het personage is dan ook het voorbeeld voor de rol die ik in het stuk speelde.

 
Samenwerking met interaction designer
Ik heb samengewerkt met een student Interaction Design. Ik wilde mijn absurde klank-,en beeldwereld versterken door het toevoegen van zelfgemaakte filmprojecties. Vanuit gesprekken over mijn inspiratiebronnen met mijn coaches Suzan Boogaerdt (Boogaerdt & Van der Schoot) en Flora Verbrugge (Theater Sonnevanck) zijn we uiteindelijk filmmateriaal gaan opnemen.

 

Provocatie en kwetsbaarheid
In meerdere werkdagen met film, muziek en theater hebben we een theatraal concept ontwikkelt waarbij ik mijn liefde voor beeld, muziek, theater en improvisatie volledig kon uiten.

Met mijn afstudeervoorstelling VOCHT. wil ik een brug slaan tussen provocatie en rauwe gekte en intense kwetsbaarheid en eenzaamheid. Dit geheel staat op een fundament van muziek.

 

Concept/Regie: Élénie Wagner

Coaching: Suzan Boogaerdt/Flora Verbrugge

 

Spel/Muziek: Élénie Wagner (voc), Jacqueline Djohar (voc), Judith Döhn (vl), Mirco Wessolly (vl), Jakob Gerhardt (tr), André Schnura (sax), Lennart Siebers (p), Jascha Wonerow (git),

Christoph Chudaska (b), Leo Binas (dr)

 

Video Concept/Design: Wilmer Weeink (student Interaction Design)

Compositie/Arrangement: Kaspar Föhres

Kostuumontwerp: Joris Suk (oud-student Fashion Design)

 

Productie-assistente: Lotte van der Kley

Theater