Verhalen Uit De Hemisferen

  • Natasja Exel / Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

“Mijn collectie gaat over het geheugenpaleis; een methode waarbij het geheugen wordt opgedeeld in denkbeeldige ruimtes. Iedere herinnering wordt opgeslagen in een van deze ruimtes. Wie zich iets wil herinneren betreedt in gedachten opnieuw de ruimtes. Bij een geheugenpaleis kies je voor een vertrouwde structuur. Het geheugenpaleis in mijn collectie is gebaseerd op onze academie. Mijn geheugenpaleis deel ik nu met anderen. Ik toon in deze collectie een fantasie die persoonlijk, maar herkenbaar is. De beelden moeten een aangenaam effect op de zintuigen van de beschouwer hebben. Daardoor kan deze bereid zijn de geheugenruimtes van mijn hemisferen, en mijn bestaan daar, te erkennen en op te nemen in zijn eigen geheugen.”

 

verhalen-vertellen.blogspot.nl