Schoonheid van waardeloos

  • Moyca Gort / Product Design

“Het thema van mijn afstudeercollectie is ontstaan vanuit mijn fascinatie voor de schoonheid van doorgaans ‘waardeloos’ materiaal. Markttasjes, poetsdoekjes, wc-papier, flessendopjes en clipjes, het zijn deze producten waar ik schoonheid in zie. De mooie details, interessante vormen, boeiende materiaaleigenschappen en technische mogelijkheden heb ik ingezet om een collectie mode-accessoires te maken. Deze collectie bestaat uit tassen, sieraden en sjaals. Ik wil met mijn ontwerpen laten zien dat wat “waardeloos” is ook “waardevol” kan zijn. Dit levert een nieuw en interessant beeld op.

 

Mijn werkwijze is een afspiegeling van mijn verzameldrift. Ik verzamel allerlei kleine dingen die ik in mijn directe omgeving vindt en maak talloze proeven waar ik gaandeweg een toepassing voor ontdek. Materialen worden zo opgewaardeerd en bruikbaar als beeldend en constructief element.

 

Het is voor mij belangrijk dat dit verhaal achter het product overkomt bij de gebruiker en dat er een besef ontstaat van de esthetiek van het ‘waardeloze’. Dat er aandacht uit gaat naar het kleine en het alledaagse. Hiermee wil ik de gebruiker verrassen en verbazen.”

 

www.moycagort.com