One square fits all

  • Karin Vlug / Fashion Design

“Mijn collectie “one square fits all” bestaat uit lappen in verschillende vormen. Die lappen bevatten tunnels en insneden, door het rijgen met een lint ontstaan de ontwerpen. Een complete garderobe heeft niet meer dan tien lappen nodig. De plaatsing van insneden en tunnels, en de eigen ontwikkelde stoffen vormen de essentie van het ontwerp. Ikea, waar je alles thuis in elkaar zet, was de inspiratiebron.

 

Ik maak couture door lappen als het ware van de rol af te scheuren. Naast een beetje zijde en mohair gebruik ik verschillende soorten synthetische stoffen en badmatten. Door de behandeling met een laser of warmte-stans versmelten de materialen tot iets nieuws en ontstaan de insneden en tunnels.

 

Ik zie voor me dat binnen afzienbare tijd mijn ontwerpen made-to-measure te downloaden zijn, en de lappen met voorgeprogrammeerde insneden en tunnels door de drager thuis door een laser of stans kunnen worden gehaald en in elkaar kunnen worden geregen.”

 

Karin Vlug won de Frans Molenaar Couture Award 2014.

 

Film: Maxime van der Maesen voor Ontwerp Platform Arnhem Arnhemse Nieuwe
Foto’s: Peter Stigter

Mode