Legendes uit Wales

  • Jasmijn Evans / Illustration Design

“Als kind nam mijn vader mij mee naar de ruige natuurgebieden van Wales, waar hij is geboren en getogen. Deze indrukwekkende natuur heeft altijd een grote invloed gehad op mijn jeugd en speelt nog steeds een grote rol in mijn leven en mijn huidige werk. Zelf ben ik opgegroeid in het platte, geordende landschap van de polder, waardoor het contrast met de ruige bergachtige natuur van Wales bij mij steeds weer een diepe indruk achterlaat. Tussen de bergen, kastelen en valleien door spelen zich ook prachtige verhalen af, die ik met mijn illustraties aan het licht wil brengen. Tijdens vele wandelingen heb ik de plekken uit deze Welshe legendes bezocht en heb ik gezien wat een toegevoegde waarde zo’n mythisch verhaal aan een plek kan geven. Deze folklore draagt vaak ook een mooie boodschap of levensles met zich mee en staat in directe verbinding met de Welshe cultuur, die ik als illustrator graag onder de loep neem.”

 

jasmijnevans.blogspot.nl