Het oude Egypte in een strip

  • Karin Blaauwijkel / Comic Design

“Als eindexamenwerk maakte ik een kort verhaal in stripvorm wat zich grotendeels afspeelt in het oude Egypte. Het gaat over een egyptologe die, terwijl ze een mummie wil beschermen van relschoppers die het Egyptisch museum van Caïro zijn binnengebroken, bewusteloos wordt geslagen en wakker wordt in het Oude Egypte. Daar in het verleden ontdekt ze hoe het leven aan het hof van de farao is en doet ze een grote ontdekking over de mummie die ze probeerde te beschermen. Ik maak graag strips over geschiedenis. Ik koos er in deze strip voor om een hedendaags personage in het verleden te plaatsen omdat ik de verschillen in denken van de mensen in verschillende tijden tegenover elkaar wilde zetten. Bovendien heb ik het oude Egypte altijd al fascinerend gevonden, en wilde ik daar graag een verhaal over maken.”

 

karinblaauwijkel.tumblr.com