Het Lot?

  • Milou Adjanga / Docent Theater

Milou Adjanga (Docent Theater) is in Rotterdam geboren en wilde na haar opleiding graag weer terug. Haar afstudeervoorstelling maakte ze om die reden in Rotterdam. “Ik vond 3 acteurs van 16 jaar, Tom de Haan, Emma Klip en Yannick Kersten. Runnin’ Blue, geschreven door Anouk Saleming, heb ik bewerkt tot drie rollen.”

 

Runnin’ Blue

“Je volgt Veerle (Emma) die haar grote liefde Nick (Yannick) achterna reist die op het punt staat het vliegtuig te pakken. Maar tijdens deze reis komt ze Thomas (Tom) tegen, waar een speciale band ontstaat.. Tegelijkertijd stappen de acteurs uit hun rol om als zichzelf ook hun mening te geven over dat wat ze staan te doen, wat weer voor de nodige conflicten zorgt. Stel Veerle was 2 minuten later van huis vertrokken waardoor ze de trein had gemist en zo Thomas nooit had ontmoet, wat was er dan gebeurt? Het gaat over het Lot. Kan je je eigen weg bepalen of is het al bepaald? Door God of is het een samenloop van omstandigheden?”

 

Fascinatie

“Wat mij fascineert als theatermaker én als persoon zijn de mensen om mij heen. Waar komen ze vandaan en waar zijn ze naar op weg? Op een dag kom je veel mensen tegen maar iedereen gaat een andere kant op. Kan het niet juist bijzonder zijn om met iemand mee te reizen? Wat ik heb geleerd is dat het geen zin heeft om af te wachten. Zorg dat je gaat doen wat je wilt doen. Ik heb met veel plezier Runnin’ Blue mogen maken. Het is een grappige, energieke en ontroerende voorstelling geworden. Ik heb het Lot bij de lurven gepakt. De voorstelling viel erg in de smaak en dat heeft mij weer nieuwe kansen geboden.”

 

Fotografie: Ernst Klip