Het absurde van het alledaagse

  • Jan Willem Spakman / Comic Design

Jan Willem Spakman studeerde Comic design. “Mijn werk draait vooral om humor en het absurdisme van het alledaagse. Ik maak korte stripjes van drie plaatjes over dingen waar ik me over verbaar of waar ik me aan erger. Terugkomende thema’s in mijn werk zijn de media, de actualiteiten, pop-cultuur, maatschappelijke problematiek en mijn eigen fantasie. De heldere kleuren en klare lijn zorgen voor een luchtig karakter. Ik kan ook zwartgallig en cinisch zijn. Veelal hebben mijn stripjes een kritische en spottende ondertoon, maar de grap blijft centraal staan. Ik vind het belangrijk dat de strips toegankelijk blijven voor het publiek. Behalve gagstrips maak ik ook langere strips, cartoons, karikaturen en illustraties.”

 

wimpiecomics.blogspot.nl