De schoonheid van het primaire

  • Vivian van Keeken / Fine Art

“Ik maak stopmotion animaties met ‘natuurlijk’ ogende materialen zoals houten takjes, garen en papier. De bewegende objecten dragen een zekere kinderlijke aandoenlijkheid met zich mee, zo wil ik het kwetsbare kind in de mens aanspreken. Ik wil mensen inspireren de schoonheid van het primaire aan te voelen, dan gaat het om een beweging, een luchtstroom of het krakend geluid van een tak. Mijn films zijn bewust wat ‘schokkeriger’. Moderne films hebben zoveel frames dat de hersenen het enkel kunnen absorberen en de kijker een meningsloze, absorberende spons wordt. In mijn vorm moet de kijker objectiever kunnen observeren en een mening kunnen vormen. Ik omhul de aandoenlijk ogende objecten graag met een sterke moraal. Consumptie, media-indoctrinatie, milieurampen, betekenisvervaging en globalisatie zijn mijn inspiratiebronnen.”

 

www.vtvankeeken.com