Dans in het VO

  • Nienke Morren / Docent Dans

“Mijn profilering stond in teken van het bevorderen van dans in het voortgezet onderwijs. Samen met zo’n 120 leerlingen van het Vathorst College in Amersfoort heb ik naar een Flashmob toegewerkt. Deze hebben we opgenomen en van het beeldmateriaal heeft Susanne Morren een promotiefilmpje gemaakt. Dit filmpje heb ik onder verschillende scholen voor voortgezet onderwijs verspreid, om dans op die manier meer bekendheid te geven. Scholen krijgen de mogelijkheid om hetzelfde of een soortgelijk project op hun school te draaien. Naar aanleiding van mijn onderzoek heb ik een plan geschreven om een online platform op te zetten, waar scholen vrijblijvend informatie over dans in het (voortgezet) onderwijs kunnen vinden. Ze krijgen op die manier meer inzicht in wat het vak inhoudt en in welke mogelijkheden er zijn.”

Dans